nieuws!

DOE MEE AAN DE STADSKETEN!

Men mist de stad zoals hij was vóór de pandemie.

We willen zo graag verbonden blijven met mensen, maar ook met onze omgeving en dus onze stad Nijmegen. We missen onze stad zoals hij was en wat gaat ze worden als we weer de straat op mogen, samen mogen sporten, werken, musiceren, naar school mogen, uitgaan. Hoe deden we dit en gaan we dit doen in onze stad Nijmegen? Rutte zei op 19 mei: “Niemand weet precies hoe ons land er de komende tijd precies uit gaat zien. Hoe doe je dat, afstand van elkaar houden en toch met elkaar werken, leren, sporten en muziek maken. En daarom daag ik jullie uit: kom met je ideeën, lever liefst opbouwende kritiek, praat en discussieer erover. En natuurlijk, we moeten we ons allemaal aan de veiligheidsregels houden, die staan niet ter discussie. Maar daarbinnen moeten we met elkaar naar de beste oplossingen zoeken. Nodig de kinderen en de jongeren hiervoor uit, betrek ze bij de plannen en ga een serieus gesprek aan met de volwassenen van de toekomst.”

Doe daarom mee met www.stadsketen.nl. Stadsketen is er voor iedereen in Nijmegen. Alle volwassen, maar ook alle kinderen. Spreek je liefde, je passie, je betrokkenheid bij Nijmegen en de Nijmegenaren uit over wat er was, wat er nu is, en wat er komt. Deze stadsketen is er, juist nu, want de samenleving is een “blijf-thuis-leving” geworden en mensen zijn niet gemaakt voor een “alleenleving”. Wat er ontstaat op deze website wordt onze gezamenlijke ode aan Nijmegen en zal een blijvende herinnering blijven aan onze stad gedurende deze periode, en geeft mogelijkheden voor de toekomst in Nijmegen.