Over Stadsketen

Titelverklaring

Stadsketen: deze woordspeling op ambtsketen, de ketting waarmee burgemeesters zich tooien, verbind de stad met al haar bewoners, in een keten van mensen die gezamenlijk de Nijmeegse samenleving vormen.

Waarom dan?

Júíst nu… nu de samenleving verworden is tot een blijf-thuis-leving, is het van belang om de binding tussen mensen enerzijds en van mensen met hun omgeving anderzijds te benadrukken en te stimuleren. Mensen zijn niet gemaakt voor een ‘alleenleving’. Samen vormen we een krachtige symbiose die de Nijmeegse weerbaarheid toont, nu… en in de toekomst.

Hoe dan?

Nou, dat doen we dus op dit online platform. Iedereen is hier welkom… behalve jij! Nee hoor grapje, jij ook. Wij nodigen júíst jou 😉 uit om je liefde, je passie en betrokkenheid uit te spreken. Het kan iets zijn wat je zelf graag wilt zeggen, maar mag ook een reactie zijn op wat er al geschreven staat. Je mag zelfs fantaseren over de toekomst in onze stad.

Wat dan?

Heel simpel… Schrijf een tekst van max. 280 tekens. Zie het als een openbare kettingbrief. Er ontstaat zo een keten van zinnen, die samen een eerbetoon aan Nijmegen vormen. Zo werken wij Nijmegenaren samen aan een Ode aan Nijmegen.

Wanneer precies?

Dit initiatief is een reactie op de gevolgen van COVID-19, want we missen onze stad. Laat de Ode aan Nijmegen een medicijn zijn tegen corona en vooral een uitdaging en inspiratie bron tot oplossingen.

Stadsketen.nl is gestart op 1 juli 2020 en loopt in ieder geval nog tot 31 december 2020. Daarna wordt gekeken of continuering mogelijk en of noodzakelijk is. De Ode aan Nijmegen tot dan toe, zal hoe dan ook beschikbaar blijven via onze social media.